Hozzávalók:
8 db paprika, 40 dkg darált disznóhús, 4 evőkanál rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 liter paradicsomlé, 1 tojás, 2-3 szál zeller levél,
só, frissen őrölt bors, 1 teáskanál cukor,
olaj, 1-2 sárgarépa
olaj, 1-2 sárgarépa
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, összekeverjük a darált hússal, a rizzsel és a tojással, picit sózzuk, borsozzuk, ha kemény kevés vizet gyúrunk bele. A megmosott paprikákból kivágjuk a csumát és lazán megtöltjük a töltelékkel, így lesz helye a rizsnek dagadni.
A megtöltött paprikákat kevés olajon mindenik oldalát kissé megsütjük, így nem lesz keserű a paprika, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a paradicsom lével felöntjük és lefedve, a zeller levéllel együtt nagyon lassú tűzön főzzük, rázogatva, nem keverve, hogy a paprikákat meg ne sértsük. Ha marad töltelék, kisebb golyókat formázunk belőle és beletesszük a szószba a paprikák közé. Kevés olajjal és liszttel rántás készítünk és a paprikához öntjük, ízlés szerint cukorral-sóval után ízesítjük.
3 megjegyzés:
Ezt a trükköt eddig nem ismertem (a paprika átsütését); ki fogom próbálni. De jó, hogy benéztem hozzád!
A paprikasütés nekem is új, de megpróbálom. És eddig répát sem tettem bele, de jó lehet. :)
Nagyon szeretem, és nagyon rég ettem
Megjegyzés küldése