A recept Yasmine-től származik a Kifőztük 7. számában jelent meg, nagyon finom és hamar elkészíthető.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 db burgonya
- 4 tojás
- 1 közepes hagyma
- 2 szelet húsos szalonna
- 3 szelet sonka
- 1 kaliforniai paprika
- 4 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit sós vízben héjában megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk a szalonnával együtt. A sonkát, a tojást és a paprikát apróra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, kiskanállal kivájjuk a közepüket és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A krumplik belsejét, a tojást, sonkát, paprikát és a hagymás keveréket egy kanál tejföllel elkavarjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a krumplik belsejére kanalazzuk, a megmaradt tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta és nagyon rég készülök rá
Köszi a tippet,ugyanis a vacsora mindig nagy fejtörést okoz nekem"civilnek" :)
Ma ki is próbálom!
Megjegyzés küldése