Kosaras bálra készült hidegtál :)
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott bőr nélküli csirkemell, 30 dkg csirkemáj, só, bors, piros paprika, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj.
Elkészítése: Egy kinyújtott alufóliát kissé megolajozzunk, a csirkemell szeleteket megfűszerezzük, és az alufóliára fektetjük (2 darab csirkemellet tegyünk egymás mellé), rárakjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, egy kevés apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A fólia segítségével felcsavarjuk és becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben zsír nélkül kb. 15-20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal és szép pirosra sütjük. Ha melegen tálaljuk, a húst felszeletelés előtt legalább negyedóráig pihentetjük. Köretnek bármilyen salátát, sült burgonyát vagy majonézes burgonyasalátát kínálunk. Hidegtálakra is kitűnő.
8 megjegyzés:
Ez nagyon jol hangzik, talan kiprobalom az unokaknak!
Remek tál!! Csorog a nyálam!
Nagyon mutatós étel, és isteni finom lehet!!
Nagyon guszta! Én közel ülnék hozzád a bálon! Nálunk "batyus" bálnak hívják. Mi két hete voltunk...
Nagyon guszta, és szépen is tálaltad. Finom lehet.
Ez nagyon mutatós és finom is lehet.
Jó kis hidegtál, én imádom:))
Azt hiszem igazi "egyszerű de nagyszerű" kategória! Nekem is jöhetne belőle egy darabka... :-)
Megjegyzés küldése