2012. április 16., hétfő

Petrezselymes sajttal töltött sertésszűz


Hozzávalók:
2 db kisebb szűzpecsenye, 20 dkg mozzarella vagy trappista sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dkg vaj, 2 kanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, mustár,  só, bors
Elkészítése:A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, majd éles késsel középen felszúrjuk, majd egy tányéron hűtőbe helyezzük. A sajtot lereszeljük és a tejföllel meg kevés puha vajjal elkavarjuk,  hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. majd a tölteléket egy habzsák vagy zacskó segítségével betöltjük a húst. Megkenjük kívül mustárral, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd nagy láng felett 2 perc alatt körbesütjük a húsokat. Kiolajozott sütőtálba tesszük a szűzpecsenyéket, melléjük dobjuk a fokhagymát, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert könnyen kiszárad!

5 megjegyzés:

Hankka írta...

De szépen tálaltad! Finom lehet a hús ezzel a sajtos töltelékkel! :)

Juci írta...

Csirkemellből próbáltad?
Azzal is nagyon finom.
Igazán ünnepélyeset főztél.

trollanyu írta...

Szép és fincsi ünnepi étel:) Klassz a tálalás:)

Jutka írta...

Köszönöm, ezzel a töltelékkel még nem töltöttem csirkemellet. Biztosan finom úgy is :)

Vicuska írta...

Ez is finom!