Friss gyümölcsből egy kis krémmel csodálatos desszertet készíthetünk. Aki egy könnyű, gyorsan elkészíthető epres finomságra vágyik, annak feltétlenül ajánlom a következő receptet.
50 dkg túró, 12 dkg porcukor, 1citrom héja és ízlés szerint leve, 2 dl. tejszín habbá verve.
Az epres részhez: 30 dkg eper, 5-10 dkg cukor(igazodva az eperhez), 1 evőkanál vaníliás
pudingpor, 1 dl víz.
Elkészítése:
Az epret a cukorral egy lábasban összefőzzük, a pudingport a vízzel simára kavarjuk és besűrítjük az epret, hagyjuk kihűlni. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal simára kavarjuk, majd fellazítjuk a tejszínhabbal. Ízlés szerint citromlével ízesítjük. A túrós és epres krémeket egymásra rétegezzük, a tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
2 megjegyzés:
Imádom az epres finomságokat! Szeretnélek meglepni egy blogdíjjal nagy szeretettel adom tovább, remélem elfogadod!
Kérlek nézz be hozzám:
http://henimodernkonyhaja.blogspot.com/2012/05/6-blogdijam.html
Puszi Heni
Hű de fantasztikusan néz ki, egyszerű de nagyszerű! :-)
Megjegyzés küldése