2012. augusztus 29., szerda

Lecsó nokedlivel



Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva, 1 db csípős zöldpaprika, 30 dkg paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva, 3 nagyobb hagyma karikákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál cukor, őrölt pirospaprika, 10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva.
Elkészítése:
A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában üvegesre dinszteljük a karikára vágott hagymát. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, pár perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint tehetünk bele csípőst is, visszatesszük a szalonnadarabkákat. Tovább pároljuk, kevés vizet öntünk hozzá, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a szeletekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cukorral.
Közben elkészítjük a szokásos módon a nokedlit, és állandó keverés közben beleszaggatjuk a lecsóba a nokedlit, és összefőzzük. A nokedlivel összefőzött lecsó kissé levesesnek tűnhet, de fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és melegen tálaljuk. Aki szereti tejföllel is fogyaszthatja.

Nokedlihez

Hozzávalók:1 tojás, 4 kanál liszt (kb. 10 dkg), csipet só.

Elkészítése: A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy jó lágy, de nem folyékony tészta legyen. Kiskanállal vagy nokedli szaggatóval a lecsóba szaggatjuk.


Nincsenek megjegyzések: