Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg
liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só, 6 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tej, 4
evőkanál tejföl, 1 tasak szárított élesztő.
A krémhez: 2 natúr
tömlős sajt, 5 dkg vaj, 10+2 dkg reszelt sajt
A kenéshez: 1 tojás
Elkészítése:
Langyos cukros tejben az
élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a
sót, elmorzsáljuk a zsírt, hozzáöntjük az élesztőt, a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölet, könnyű
tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen, letakarva megkelesztjük. Lisztezett
felületen a tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kizsírozott tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással. Előmelegített
sütőben kb. 20 percig sütjük.
A krém hozzávalóit
összekeverjük, 2 pogácsát összeragasztunk vele úgy, hogy a krém az oldalán
kissé kifolyjon. Reszelt sajtba beleforgatjuk.
6 megjegyzés:
Most jöttem rá, hogy olyan rég nem kommenteltem nálad! Mindig megnézem, milyen új finomságot töltesz fel, majd rohanok tovább. Ez nagyon jól néz ki, és nagyon finom is lehet! :) Puszi
Nem is volt nagyon amihez..rég nem tettem fel receptet..majd pótolom, már nagyon felgyűlt :D
Már én is készítettem egypárszor borzas pogit, soha nem lehet megunni, mert olyan finom!:)) Most újra megkívántam!
Nagyon jó lett az új fejléced, még nem is láttam. Igazi őszi kompozíció. Te fényképezted? Én is gondolkodtam már valami jó "tökös" :) háttérről, csak ahhoz vennem kéne egy-két sütőtököt, hogy le tudjam fényképezni....
A pogik is szépre sikerültek!
Nagyon tetszik, a neve is:)
Nagyon finom pogácsa, talán egyszer kóstoltam. A kolléganőm sütötte, nem bírtam abba hagyni...Irtó guszta!
Megjegyzés küldése