Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só;
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só;
a töltelékhez: 20 dkg darált mák, 60 ml forró tej, 3
evőkanál cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj;
a hempergetéshez: 10 dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral meg
a sóval, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal meg a
tojássárgájával. Puha tésztát kell kapjunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre
hideg helyre tesszük. A mákot összekeverjük a cukorral meg a citromhéjjal,
ráöntjük a forró tejet és összekavarjuk. A tésztát kinyújtjuk,
pogácsaszaggatóval kivágjuk, a máktöltelékből halmokat rakunk a korongokra,
kettőbe hajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, 15-20 perc
alatt megsütjük. Még forrón porcukorba hempergetjük.
KT. 2018. január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése