2009. január 29., csütörtök

Sós rudak


Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, egy kis csomag élesztő kevés tejben felhaboztatva, kis só, 2 evőkanál tejföl.

A recept szerint elkészített tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval(vagy perecvágóval) kisujjnyi széles, 10-15 cm hosszú rudakra vágjuk, beecseteljük felvert tojással, sót szórunk rá, ízesítőnek pedig köménymagot, reszelt sajtot, darálatlan mákot, vagy mandulát használunk.
Az így elkészített rudacskákat tepsibe rakjuk, és jó tűznél szép halványpirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...