2010. január 19., kedd
Darázsfészek
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 kk cukor, csipetnyi só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 dl cukros,vaniliás tej
Elkészítése:
Az élesztőt a kávéskanál cukorral a tejben felfuttatjuk.A lisztből a tojássárgával,kis sóval és a felkelesztett élesztővel finom tésztát gyúrunk,meleg helyen letakarva félórát pihentetjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.A vajat a cukorral habosra keverjük,beletesszük a diót majd a tésztára kenjük és felcsavarjuk.A rúdból 3 cm vastag szeleteket vágunk,és tortaformánál nagyobb,kivajazott lábasban,egymástól ujjnyi távolságra felállítjuk a tészta darabokat. Kb. fél órát kelni hagyjuk,majd közepes tűznél szép barnapirosra sütjük.Rálocsoljuk a vaníliás, cukros tejet,majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe,míg a tejet felissza.Tálra borítjuk,tetejét megszórjuk porcukorral,és melegen tálaljuk.
Tanácsok:
Tálba helyezéskor érdemes a tésztadarabok oldalát is megkenni kevés olvasztott vajjal,így nem ragadnak egymáshoz,tálaláskor könnyen szétválaszthatók.
A töltelékből a dió akár el is hagyható,anélkül is nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
A diót tojáshabba keverheted, és így könnyebben lehet adagolni is. Fogyasztáskor nem hull szét, nem morzsolódik.
Már receptekhez is osztom az észt!
:-)))))
Szia!Ha van kedved játszani nézz be hozzám légyszi! :)
Hm, de jól néznek ki ezek az édességek! :-)
Ez mindig gyorsan elfogy, ha sütöm,finom!
Megjegyzés küldése