2010. december 13., hétfő

Csülök leveles tésztában

Töltött tojás, kukoricás gomba, Stefánia szelet 

Hozzávalók: 
1 db. füstölt csülök, leveles vajas tészta (gyorsfagyasztott is jó), tormakrém, 1 tojás a kenéshez, babérlevél, szemes bors.
Elkészítése:
Előző nap a jól megmosott csülköt hideg vízben feltesszük főni. Mellédobhatunk 3-4 fej fokhagymát, egész borsot, babérlevelet. 2 óra alatt puhára főzzük, majd a tűzről levéve kicsontozzuk és hagyjuk kihűlni. A kiengedett tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a torma krémmel, a közepére halmozzuk a húst. Jó szorosan ráhajtjuk a tésztát. A tetejét megkenjük tojássárgával, villával megszurkáljuk és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

6 megjegyzés:

Ditta írta...

Na ettől kész vagyok,ez valami fenséges lehet:)

Bianka írta...

Hű eszméletlen jó

Ottis írta...

Nagyon mutatós!

Jutka írta...

Nagyon finom, megéri kipróbálni :)

Juci írta...

Atyám,micsoda finomság!
Tetszik nagyon!

trendo írta...

Pompás recept a (lassan) közelgő húsvétra! :)

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...