2010. december 21., kedd

Sörkifli



Hozzávalók: 
  • 1 kg liszt
  • 7 dkg friss élesztő (kevés langyos tejben cukorral felfuttatva)
  • fél liter langyos tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl olaj
  • 3 tojás sárgája a kenéshez
  • reszelt sajt
  • vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tejet a cukorral, sóval és olajjal össze kell keverni, majd összegyúrni a liszttel és élesztővel. Kissé lágy tésztát kapunk. Legalább egy órát kell keleszteni, majd 6 nagyjából egyforma cipóra osztjuk. Az egyes cipókat kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Ezután a kört felvágjuk 16 egyenlő körcikkre, mintha torta lenne.
Az egyes körcikkek szélesebb végére rakunk egy késhegynyi darab vajat, majd feltekerjük. A kis kifliket tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá, majd megsütjük.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon guszták lettek!

Bianka írta...

Nagyon finomak

Juci írta...

Nagyon mutatósak!
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!!

Atkáriné Terike írta...

Ügyes vagy! Nagyon finom biztos!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok!!