Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 7 dkg friss élesztő (kevés langyos tejben cukorral felfuttatva)
- fél liter langyos tej
- 1 evőkanál cukor
- 3 teáskanál só
- 2 dl olaj
- 3 tojás sárgája a kenéshez
- reszelt sajt
- vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tejet a cukorral, sóval és olajjal össze kell keverni, majd összegyúrni a liszttel és élesztővel. Kissé lágy tésztát kapunk. Legalább egy órát kell keleszteni, majd 6 nagyjából egyforma cipóra osztjuk. Az egyes cipókat kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Ezután a kört felvágjuk 16 egyenlő körcikkre, mintha torta lenne.
Az egyes körcikkek szélesebb végére rakunk egy késhegynyi darab vajat, majd feltekerjük. A kis kifliket tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá, majd megsütjük.
Az egyes körcikkek szélesebb végére rakunk egy késhegynyi darab vajat, majd feltekerjük. A kis kifliket tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá, majd megsütjük.
5 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek!
Nagyon finomak
Nagyon mutatósak!
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!!
Ügyes vagy! Nagyon finom biztos!
Nagyon guszta!!
Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok!!
Megjegyzés küldése