Ez a recept ugyanúgy készül mint a feketeerdő torta, gondoltam kicsit megbolondítom a krémet mascarponéval, nagyon finom lett a krém. Egy aranyos kisfiúnak készült 2. szülinapjára, remélem örült neki.
2*5 tojásból kakaós piskótát sütünk és a következő krémmel töltjük meg.
Hozzávalók:
2 db kerek kakaós tortalap, 8 dl tejszín, 1 üveg magozott meggybefőtt, porcukor, 50 dkg mascarpone, csokireszelék vagy kakaó.
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A tejszínhabot jó keményre felverjük, a mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd a tejszínhab 2/3-át óvatosan belekavarjuk a krémbe. A tortalapokat két részre vágjuk, majd az alsó lapra a krém egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk, így lerétegezzük, majd rátesszük a tortalap tetejét. (A mackó fülének egy félbevágott tortalapot hagyjunk meg és pohárral vágjuk ki, majd azt is összeragasztjuk a krémmel.) Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.
6 megjegyzés:
Aranyos lett a maci ,S a krém is nagyon csábitóan hangzik:)
Nagyon aranyos lett:)
Nagyon édes
Igen, nagyon aranyos,mondtam már .-)
Nagyon jópofa:)
Jutka,hát ez nagyon jópofa lett!Látod,milyen ügyes vagy!!!
Megjegyzés küldése