2010. április 24., szombat

Piskóta alaprecept

Piskóta szokott módon :)
Mindig beírjuk, hogy a szokott módon piskótát készítünk, most leírom a receptet is mert már rákérdeztek, hogy milyen is az :)
Hozzávalók:
5 tojás, 10 evőkanál cukor, evőkanál víz, 10 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanília, 1 csipet só A kakaós piskótához 2 evőkanál kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek.
Elkészítése: A tojássárgákat a cukrot habosra kavarjuk, utána vizet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos(én a sütőport mindig egy kiskanál citromlével felhaboztatom) lisztet, majd a tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, és szép lassan belekavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert nem nő fel a piskótánk.
Amikor kihűlt a piskótát elvágjuk és megtöltjük.

A lényeg az, hogy ahány tojást veszünk annyi kanál víz, 2*cukor, 2*liszt, meg a sütőpor.


2 megjegyzés:

sedith írta...

Én is ugyanígy készítettem eddig, de mostanában már szinte mindig az egész tojásokat és a cukrot verem fel mixerrel és utána teszem bele a többi hozzávalót. Rengeteg időt meg lehet így spórolni és nagyon szépen felnőnek.
Ebbe a változatba viszont nem kell víz, és mégis a dupla cukor/liszt jár bele.

Gizi írta...

Kérlek nézzél be hozzám, vár ott rád egy kis ajándék!!:)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...