2011. június 2., csütörtök

Alma vagy gyümölcsszósz (gyümölcsmártás)

Fél kg magozott és szeletelt alma vagy tetszőleges gyümölcs vegyesen (friss, fagyasztott, vagy befőtt), kevés cukor, pici só, 1-2 evőkanál liszt, kevés citromlé, 1 evőkanál zsír. A gyümölcsöt a cukorral, meg a citromhéjjal kevés vízben puhára főzzük (kb. negyed óra). A zsírt megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Majd hozzáöntjük az alma vagy gyümölcskompótot és összeforraljuk. Ha kell még után ízesítjük cukorral, vagy sóval.  
Bármilyen főtt húshoz kiváló köret.

6 megjegyzés:

Kati írta...

És nem csak kiváló, hanem egészséges is.

Ottis írta...

Finom :)

Bianka írta...

Nagyon szeretjük, főleg marhával

Éva írta...

Nagyon finom lehet !

Alíz, Erdélyből írta...

Rántott pityókával és sóbafőttel isteni! Nagyon szeretem.

Lívia írta...

Minden gyümölcsös dolgot imádok. Ez is amit készítettél finom lehet. Nekem jöhet.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...