Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejfölA töltelékhez:
5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor
A tetejére: csokimáz
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet. A tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. Amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverjük a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat. Elkészítjük a csokimázat és a sütemény tetejére simítjuk. Nagyon finom, egyszerű és mutatós sütemény.
Máz nélkül is készíthetjük, ebben az esetben porcukorral hintjük meg.
A recept Garamvári Andreától származik!
4 megjegyzés:
Szombaton ettem ilyen sütit,ballagási bulin.Fincsi volt.
Jaj, de finom! Ha már itt lenne előttem is késő lenne, úgy kívánom!
Nagyon szeretném
Hát ez is milyen fincsi lehet!Mint minden sütid,amit kóstoltam.
Megjegyzés küldése