2013. február 12., kedd

Mazsolás kuglóf



Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 tojás, fél tasak élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor,
kevés citromhéj, csipet só, tej (kb. 1-1,5 dl), 5 dkg mazsola.
Elkészítése:
Kevés cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a mazsolát, csipet sót és a citromhéjat. Összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy jó gyúrható legyen, majd hagyjuk kelni. Miután megkelt két részre osztjuk és összefonjuk. Kikent, lisztezett kuglóf vagy tortaformába tesszük és 30 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Szeretem a kuglófot , ha még mazsola is van benne akkor mégjobban!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...