Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor
a töltelékhez: 1-2 hámozott paradicsom vagy pizzakrém, 20 dkg sonka, 1 ananászkonzerv, 20 dkg reszelt sajt, bazsalikom, oregánó, só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákavarjuk a cukrot, 1 evőkanál lisztet és megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk, a megkelt az élesztőt hozzáöntjük, hozzáadjuk az olajat és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A sonkát felszeleteljük, az ananászt kockára vágjuk. Kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a paradicsomkrémmel, megszórjuk a sonkával és rárakjuk az ananász darabokat. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, rászórjuk a reszelt sajtot, majd készre sütjük. Ízlés szerint szórhatunk rá kevés csilipaprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése