Hozzávalók:
1 liter liszt, 1 tojás, 15 dkg tejföl, 4 evőkanál zsír, 25
dkg margarin, 25 dkg reszelt sajt, 1 tasak élesztő, 1 kávéskanál só, sós
mogyoró
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet egy
tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a margarint, a zsírt, a tojássárgát és
a reszelt sajtot, megsózzuk és jó alaposan összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten
duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát fél centis vastagra nyújtjuk,
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és
mindenik korong közepébe egy-egy fél mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben
15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése