2014. június 24., kedd

Feketeerdő muffin


Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 1 dl olaj, 3 dl joghurt vagy tejföl, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, csipet só
a krémhez: 1 dl tejszín, 1 dl joghurt(görög), 6 dkg porcukor,
a díszítéshez: meggy
Elkészítése:

A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, belekavarjuk a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütőport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és csipet sót. A muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Előmelegített 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt felverjük, belekavarjuk a joghurtot és a cukrot. A muffinok tetejét levágjuk, krémet kanalazunk rá, néhány szem meggyet teszünk rá. Visszahelyezzük a tetejét, a krémmel vagy tejszínhabbal és meggyel díszítjük, akár azonnal is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...