Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéscomb, 1 kisebb cukkini, 15 dkg
feta sajt, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 hámozott paradicsom-konzerv, olívaolaj,
só, fehér bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld), 50 dkg
széles metélt
Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, a húst csíkokra vágjuk, a feta sajtot kockára vágjuk.
2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés
olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, üvegesre pároljuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott
sertéscombot, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
4. Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a
kockára vágott cukkinit, megszórjuk a zöld fűszerekkel és együtt pároljuk kb. 5
-10 percig.
5. Közben a tésztát enyhén sós vízben
kifőzzük. A paradicsomot felforraljuk, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk.
Egy adag tésztát rakunk a tányérra, rákanalazunk a raguból és megszórjuk a
kockára vágott fetasajttal. Forrón tálaljuk.
Tipp: a húsos raguba tejfölt is kavarhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése