Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg darált hús, 1 doboz hámozott paradicsom, 2 közepes hagyma, 2-3 tök vagy cukkini, só, bors, oregánó, bazsalikom, 1 mokkáskanál cukor, olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 30-40 dkg lasagne tészta,
a besamelmártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 0,5 liter tej, só, szerecsendió.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. A hús megfehéredése után hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadunk kevés cukrot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Az egészet jól összeforraljuk. Egy tűzálló négyszögletű tálat vajjal megkenjük, 2-3 evőkanál besamelmártást kanalazunk, ráteszünk egy réteg tésztát. Megkenjük a paradicsomos raguval és megrakjuk a karikára vágott tök- vagy cukkini szeletekkel, meglocsoljuk a besamellel és megszórjuk reszelt sajttal. Lerétegezzük addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
A besamelmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése