Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 25 dkg
csirkemell, 1 hagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 1 kisebb cukkini, 10 dkg reszelt
sajt, kevés olaj, 3 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, oregánó,
majoránna, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet
csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és majoránnával. A hagymát
apróra, a paprikát kockára vágjuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a
hagymát, rátesszük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Amikor
megpuhult, hozzáadjuk a fűszerezett csirkemellcsíkokat. A cukkinit kockára
vágjuk, majd a félpuha csirkemellhez adjuk. Készre főzzük, felöntjük a
tejszínnel, 5 dkg reszelt sajtot kavarunk bele, szerecsendióval fűszerezzük, majd
összevegyítjük a kifőtt tésztával. Tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk a maradék
sajttal, és alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc
alatt megsütjük. Végül a fóliát levesszük, hogy a sajt megpiruljon. Forrón
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése