2014. június 20., péntek

Rebarbara kompót


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg rebarbara, 30 dkg cukor, 1 liter víz
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, beletesszük a rebarbarát, majd forrástól számítva 2 percig főzzük. Befőttesüvegekbe rakjuk, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Tehetünk bele befőző port is, de az elhagyható, így is jól eláll. Krumplis ételekhez savanyúságként kiváló, vagy húsok mellé szószt is készíthetünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...