Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg cukkini, 25 dkg mozzarella sajt, 3-4 paradicsom, 2-3
gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss vagy szárított oregánó és bazsalikom,
olaj, 2 dl tejföl, 1 dl tej.
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat vagy egy kisebb zománcos tepsit
kiolajozunk, az alját beszórjuk zúzott fokhagymával. A paradicsomot és a
cukkinit héjastól felszeleteljük, kissé megsózzuk. A mozzarellát szeletekre vágjuk. Felváltva, félig egymásra fektetve-állítva a tálba vagy a
tepsibe rakjuk, borssal, oregánóval és bazsalikommal megszórjuk. A tejfölt simára keverjük a tejjel, és a lerakott zöldségekre locsoljuk. Alufóliával
letakarva sütőbe tesszük, majd amikor már majdnem megpuhult, levesszük a fóliát,
és szép pirosbarnára sütjük. Önmagában is nagyon finom vacsora, de köretként
is tálalhatjuk.
1 megjegyzés:
Finom lehet, az ilyeneket mi is nagyon szeretem. Tavaly én is sütöttem hasonlót :-)
Megjegyzés küldése