Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kacsanyak, 4-5 sárgarépa, 2-3
petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1
csokor petrezselyemzöld, házi
ételízesítő, só, szemes bors, kb. 10 dkg
házi vékonylaska (tészta).
Elkészítése:
A pulykanyakat feldaraboljuk, megmossuk és
hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána
hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és szemes borsot, házi ételízesítővel,
sóval fűszerezzük. Kis lángon főzzük. Mikor a hús megfőtt, a levest átszűrjük.
A zöldségeket felszeleteljük. A tésztát egy kevés sós vízben megfőzzük. A
zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük, és felöntjük a forró
levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése