2014. június 17., kedd

Fetás-cukkinis sertésragu


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéscomb, 1 kisebb cukkini, 15 dkg feta sajt, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 hámozott paradicsom-konzerv, olívaolaj, só, fehér bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld), 50 dkg széles metélt
Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, a húst csíkokra vágjuk, a feta sajtot kockára vágjuk.
2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, üvegesre pároljuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéscombot, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
4. Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a kockára vágott cukkinit, megszórjuk a zöld fűszerekkel és együtt pároljuk kb. 5 -10 percig.
5. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomot felforraljuk, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk. Egy adag tésztát rakunk a tányérra, rákanalazunk a raguból és megszórjuk a kockára vágott fetasajttal. Forrón tálaljuk.
Tipp: a húsos raguba tejfölt is kavarhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...