2015. január 15., csütörtök

Almával tűzdelt karaj tejfölös krumplival


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéskaraj, 2 alma, só, bors, házi ételízesítő, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, zsír.
a körethez: 1 kg krumpli, 3 dl tejföl, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A sertéskarajt bekenjük házi ételízesítővel, majd 1,5 cm-enként bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, kívül-belül sóval és borssal fűszerezzük. A szeletek közé egy-egy szelet almát teszünk. Sütőzacskóba vagy fóliába tesszük, kb. 2 dl vizet és 1 evőkanál zsírt öntünk alá, illetve mellétesszük a hagymát és a fokhagymát. Becsomagoljuk, majd előmelegített 200 fokos sütőben puhára pároljuk. Ekkor a sütőzacskót elvágjuk, és a pecsenyelével néha meglocsolva a húst pirosra sütjük. A krumplit megfőzzük, vékonyra szeleteljük, sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a krumplit, és leöntjük a tejföllel. Forró sütőben 10 perc alatt összesütjük, a húst felszeleteljük, és a tejfölös krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...