2015. január 17., szombat

Babos korhelyleves


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 pasztinák, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg piros húsú paprika, 10 dkg vörös bab, 10-15 dkg paprikás kolbász, házi ételízesítő, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, tejföl.

Elkészítése:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. A savanyú káposztát vékonyra vágjuk, hideg vízben átmossuk, a császárszalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a császárszalonnát, kissé lepirítjuk, majd beletesszük a káposztát és a babot. Felöntjük vízzel, borsozzuk, házi ételízesítővel fűszerezzük, mikor félig megpuhult hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és a kolbászt, puhára főzzük. A zsírt megolvasztjuk, a lisztet belekavarjuk, majd felöntjük hideg vízzel, belekavarjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A levest besűrítjük, ha szükség sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: