Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg
savanyú káposzta, 20 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 pasztinák, 2
cikk fokhagyma, 5 dkg piros húsú paprika, 10 dkg vörös bab, 10-15 dkg paprikás kolbász,
házi ételízesítő, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1
evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, tejföl.
Elkészítése:
A babot
egy éjszakára beáztatjuk. A savanyú káposztát vékonyra vágjuk, hideg vízben
átmossuk, a császárszalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágjuk. A hagymát
apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a
császárszalonnát, kissé lepirítjuk, majd beletesszük a káposztát és a babot.
Felöntjük vízzel, borsozzuk, házi ételízesítővel fűszerezzük, mikor félig
megpuhult hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és a kolbászt, puhára főzzük.
A zsírt megolvasztjuk, a lisztet belekavarjuk, majd felöntjük hideg vízzel,
belekavarjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A
levest besűrítjük, ha szükség sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor tejfölt
kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése