2015. január 28., szerda

Rakott rostélyos lépésről-lépésre


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéscomb, 20 dkg rizs, 3 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors, zsír, 2 dl tejföl, liszt, petrezselyemzöld.
Elkészítése:

1. A hússzeleteket egyenként kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe mártjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.

3. Zsírt hevítünk, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük, hozzáadjuk a hagymát meg a pirospaprikát, kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük.

4. A rizst jól megmossuk, majd kevés zsíron megpirítjuk, házi ételízesítővel fűszerezzük, vizet öntve alá megfőzzük.

5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt elkavarjuk 1 evőkanál liszttel, és besűrítjük vele a húst.

6. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belesimítjuk a rizst, majd húst rakunk rá. Lerétegezzük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt összesütjük, forrón tálaljuk.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Milyen ragyogó ötleteid vannak:-))))