Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg liszt, 2 tojás, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj, 1
hagyma, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg sonka, 1 kisebb pirospaprika, 3 dl tejföl, 2
tojás, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat,
a sót és annyi vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk, majd
nokedliszaggatóval vagy evőkanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amíg a
galuska fő, a hagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a piros paprikát kockára, a
sonkát kis darabokra vágjuk. A galuskát leszűrjük, és félretesszük. Egy
serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hagymát üvegesre fonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk
a paprikát és a sonkát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a galuska
felét, rárakjuk a sonkás ragu felét, megszórjuk a zöldborsó felével. Ezután
rárakjuk a második rend galuskát, a maradék ragut meg a zöldborsót. A tejfölt a
tojással jól elkavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és a galuskára öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése