2015. január 21., szerda

Eckler-fánk


Hozzávalók a tésztához: 
2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor.
a krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 3 dl tej, 10 dkg főzőcsokoládé, 5 dkg vaj.
továbbá: 2 dl tejszín, porcukor vagy csokoládéöntet.
Elkészítése:
A vizet a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a lisztet, és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a tésztához kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát habzsákba töltjük, és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat nyomunk. Előmelegített sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon további 20 percig. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, belekavarjuk a csokoládét és a vajat, krémesre kavarjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A megsült fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a csokoládékrémmel, majd tejszínhabot nyomunk rá. Ráhelyezzük a fánkok fedelét, és porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokoládét csorgatunk rá.

Nincsenek megjegyzések: