Hozzávalók
a tésztához:
2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1
teáskanál cukor.
a
krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 3 dl tej, 10 dkg főzőcsokoládé, 5 dkg
vaj.
továbbá:
2 dl tejszín, porcukor vagy csokoládéöntet.
Elkészítése:
A vizet
a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal
belekeverjük a lisztet, és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény
falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb
adagonként a tésztához kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát
habzsákba töltjük, és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat
nyomunk. Előmelegített sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon
további 20 percig. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok
összeesnek. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, belekavarjuk a csokoládét
és a vajat, krémesre kavarjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.
A megsült fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a csokoládékrémmel, majd
tejszínhabot nyomunk rá. Ráhelyezzük a fánkok fedelét, és porcukorral
megszórjuk, vagy olvasztott csokoládét csorgatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése