Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésszűz, 2 evőkanál mustár, zsiradék, 1
csokor petrezselyemzöld, 3-4 szál bazsalikom (elhagyható), 6 cikk fokhagyma, 2
evőkanál aprított dió, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése:
A szűzpecsenyét bekenjük mustárral, sóval, borssal
fűszerezzük, forró zsiradékon hirtelen megsütjük. Sütőzacskóba tesszük, kevés
vizet öntünk alá, belerakjuk a megtisztított fokhagyma felét, és ráöntjük a
sült pecsenyezsírt. Kb. 1 óra alatt megpároljuk, azután kissé zsírjára sütjük.
A zöld fűszereket jól megmossuk, majd hagyjuk
megszáradni. Egy mozsárban vagy turmixgépben pürésítjük őket a hozzáadott maradék
fokhagymával, a reszelt sajttal és a dióval együtt, majd lassan belekavarjuk az
olívaolajat is. Sóval, borssal fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el, mivel
a sajt is sózott. A sertésszűzpecsenyét 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, megkenjük
a petrezselymes pesztóval, és forrón, krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése