Hozzávalók
4 személyre:
50 dkg
darált sertéshús, 1 tojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika,
olaj.
a
körethez: 80 dkg savanyú káposzta, 1 csipet őrölt csili, 3 evőkanál szójaszósz,
1 csipet őrölt koriander, húsleves alaplé, bors, só, tejföl.
Elkészítése:
A
hagymát összevágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A darált húst egy tálba
tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval,
borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Olajas kézzel kisebb
gombócokat formázunk, és forró olajban néha megforgatva megsütjük. Konyhai
papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, így leitatjuk a fölösleges olajat a
fasírtgolyókról. A körethez a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk,
hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát, őrölt csilivel, borssal és őrölt
korianderrel megszórjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, 2 dl húsalaplét öntünk
alá, lefedve pároljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Amikor a káposzta
megpuhult, a húsgolyókkal összevegyítjük, forrón tálaljuk. Tejfölt kínálunk
mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése