2015. január 21., szerda

Húsgolyók pikáns káposztával


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, olaj.
a körethez: 80 dkg savanyú káposzta, 1 csipet őrölt csili, 3 evőkanál szójaszósz, 1 csipet őrölt koriander, húsleves alaplé, bors, só, tejföl.
Elkészítése:
A hagymát összevágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Olajas kézzel kisebb gombócokat formázunk, és forró olajban néha megforgatva megsütjük. Konyhai papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, így leitatjuk a fölösleges olajat a fasírtgolyókról. A körethez a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát, őrölt csilivel, borssal és őrölt korianderrel megszórjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, 2 dl húsalaplét öntünk alá, lefedve pároljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Amikor a káposzta megpuhult, a húsgolyókkal összevegyítjük, forrón tálaljuk. Tejfölt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: