Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéscomb, 20 dkg rizs, 3 hagyma, 3 cikk
fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors, zsír, 2 dl
tejföl, liszt, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A hússzeleteket egyenként kiklopfoljuk, sóval,
borssal fűszerezzük, majd lisztbe mártjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra
vágjuk.
3. Zsírt hevítünk, a hússzeletek mindkét oldalát
hirtelen megsütjük, hozzáadjuk a hagymát meg a pirospaprikát, kevés vizet
öntünk alá, és puhára főzzük.
4. A rizst jól megmossuk, majd kevés zsíron
megpirítjuk, házi ételízesítővel fűszerezzük, vizet öntve alá megfőzzük.
5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt elkavarjuk 1
evőkanál liszttel, és besűrítjük vele a húst.
1 megjegyzés:
Milyen ragyogó ötleteid vannak:-))))
Megjegyzés küldése