2015. január 7., szerda

Sertésszűzpecsenye pesztós krémmel


Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésszűz, 2 evőkanál mustár, zsiradék, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 szál bazsalikom (elhagyható), 6 cikk fokhagyma, 2 evőkanál aprított dió, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése:
A szűzpecsenyét bekenjük mustárral, sóval, borssal fűszerezzük, forró zsiradékon hirtelen megsütjük. Sütőzacskóba tesszük, kevés vizet öntünk alá, belerakjuk a megtisztított fokhagyma felét, és ráöntjük a sült pecsenyezsírt. Kb. 1 óra alatt megpároljuk, azután kissé zsírjára sütjük.
A zöld fűszereket jól megmossuk, majd hagyjuk megszáradni. Egy mozsárban vagy turmixgépben pürésítjük őket a hozzáadott maradék fokhagymával, a reszelt sajttal és a dióval együtt, majd lassan belekavarjuk az olívaolajat is. Sóval, borssal fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el, mivel a sajt is sózott. A sertésszűzpecsenyét 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, megkenjük a petrezselymes pesztóval, és forrón, krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...