2015. június 30., kedd

Áfonyakrémleves


Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg áfonya, 5-7 dkg cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő, ½ citrom, késhegynyi őrölt fahéj, csipetnyi só.
Elkészítése:
Az áfonyát megtisztítjuk, néhány szemet félreteszünk. A többit megmossuk, lecsöpögtetjük, megcukrozzuk, kevés vizet öntünk alá, és főzzük egy keveset. Hozzáteszünk egy csipet sót, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejet, kissé összefőzzük, majd citromlével meg őrölt fahéjjal ízesítjük. A tejszínt elkavarjuk a liszttel, és besűrítjük vele a levest. Hagyjuk kihűlni, majd néhány órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor csészékbe öntjük, tejszínnel vagy tejszínhabbal és a félretett áfonyával, mentalevéllel díszítjük.
EK. 2015. július

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...