2017. szeptember 27., szerda

Vörösboros gombapörkölt


Hozzávalók 4 személyre:
40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát apróra, a császárszalonnát kockára vágjuk. A szalonnát kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, keveset dinszteljük, majd adjuk hozzá a gombát is. Addig főzzük, amíg a levét elfövi, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk borsozzuk és felöntjük a vörösborral. Kis lángon kb. 20 perc alatt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, krumpli- vagy más körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...