2017. szeptember 20., szerda

Cukkinis-húsos pite


Hozzávalók 4 személyre:
1 adag leveles tészta (mirelit is jó), 20 dkg csirkemell, 20 dkg tök vagy cukkini, 3 tojás, 2 dl tejszín, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, liszt, olaj, vaj a forma kenéséhez.
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés vajon vagy olajon mindkét felét hirtelen megsütjük. A tököt vagy cukkinit karikára vágjuk, kissé megsózzuk, majd lisztbe mártva forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellel együtt csíkokra vágjuk. A sütőformát kivajazzuk, és beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a szélére is felhúzogatjuk, rárakjuk a felszeletelt csirkemellet és a cukkinit. Előmelegített sütőbe kb. 10 percig elősütjük. Kis tálkában a tojásokat felverjük a tejszínnel, sóval, borssal fűszerezzük, majd belekavarjuk a reszelt sajtot is, ráöntjük a lepényre és aranysárgára sütjük. Friss zöldséggel tálaljuk, hidegen, melegen egyaránt finom.
KT. 2017/9

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...