2017. szeptember 20., szerda

Barackos-túrós lepény vagy torta


Hozzávalók:
1 adag mélyhűtött leveles tészta, 1 kg tehéntúró, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 dl tejföl, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 5 evőkanál búzadara, 4-5 őszibarack.
a díszítéshez: kókuszreszelék vagy porcukor.
Elkészítése:
A leveles tésztát kiengedni hagyjuk, pite vagy tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, hideg helyre tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a tésztára simítjuk. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a túrós töltelékre rakosgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, kihűlni hagyjuk. Kókuszreszelékkel vagy porcukorral megszórva kínáljuk.
KT. 2017/9

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...