Hozzávalók:
1 adag mélyhűtött leveles tészta, 1 kg tehéntúró, 20 dkg
cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 dl tejföl, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 5
evőkanál búzadara, 4-5 őszibarack.
a díszítéshez: kókuszreszelék vagy porcukor.
Elkészítése:
A leveles tésztát kiengedni hagyjuk, pite vagy
tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, hideg
helyre tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót simára keverjük, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a
tésztára simítjuk. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletekre
vágjuk, és a túrós töltelékre rakosgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb.
45 perc alatt megsütjük, kihűlni hagyjuk. Kókuszreszelékkel vagy porcukorral
megszórva kínáljuk.
KT. 2017/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése