Hozzávalók 4 személyre:
1,5
kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér, 2 babérlevél, 1 szál rozmaring, szemes bors,
2 dl száraz vörösbor, vaj vagy zsiradék, házi ételízesítő, só, 1 evőkanál
liszt.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a hússal
együtt egy edénybe tesszük. Feltöltjük vízzel és a borral, hozzáadjuk a
fűszereket, az ételízesítőt és kevés sót. Ebben a zöldséges, fűszeres
vörösboros lében főzzük a húsokat 1,5-2 órán keresztül. Így biztos, hogy finom
omlós lesz, és a sok folyadék kiszáradni sem engedi a húst. Ebből a léből
amiben a húst pároljuk lesz majd az ínycsiklandozó barna mártásunk. Közben
elkezdjük készíteni a barna mártást. A főtt húst kivesszük a zöldséges léből és
tűzálló tálba helyezzük, hogy ne hűljön ki. A zöldségek kb. Felét botmixerrel
pürésítjük. A vörösboros, zöldséges, fűszeres levet leszűrjük a zöldségeket
külön tányérra tesszük. Kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a
zöldség a hús levével és a lében főtt, pürésített zöldségekkel. Kissé
összeforraljuk.
A húst felszeleteljük, meglocsoljuk a
barna mártással, majd krumpli- vagy rizskörettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése