Hozzávalók
(4 személyre):
1 kg
borjúhús, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál zsír, só,
bors;
a körethez:
50 dkg spagetti, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3 paradicsom vagy
konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A borjúhúst
megmossuk, a vizet leitatjuk róla, vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk,
borsozzuk. A hússzeleteket hőálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk,
a húsra szórjuk és egy éjszakára hideg helyre helyezzük. Másnap egy tepsibe
belerakjuk a húst, a zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk
alá, előmelegített forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva
szép pirosra sütjük. A paradicsomos spagettivel tálaljuk.
A körethez
a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon
megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a hámozott, kockára
vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk,
és megpároljuk, belekavarjuk a főtt spagettit, kissé összeforraljuk.
EK. 2017/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése