Disznóvágáskor szokás főzni, amikor jó húsos csontok, agyvelő és kolbászhús van kéznél.
A húsos (de nem zsíros) csontokat bő hideg vízben, kevés sóval főni tesszük. 20-30 perc főzés után lehabozzuk, hozzáadunk pár szem borsot, egy kistányér darabokra vágott leveszöldséget és egy hagymát, egy kanál paradicsompürét. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Akkor, a húst leszedjük a csontokról és visszatesszük a levesbe. Felforraljuk és kolbászhúsból apró gombócokat főzünk a levesbe. Közben 1 kanál zsírból 1 kanál lisztel vékony, paprikás rántást készítünk és besűrítjük a levest.
A hártyáitól megtisztított velőt diónyi darabokra vágva belefőzzük a majdnem kész levesbe.
Külön edényben jó káposztalevet forrósítunk és ebből annyit teszünk a leveshez, hogy kellemesen savanyú legyen és még egyszer felforraljuk. Ha van a hurkakészítéstől megmaradt rizs, abból is tehetünk hozzá egy-két kanállal. Petrezselyemzölddel és lestyánnal megszórom.
4 megjegyzés:
Jesszus Maria!!!
Esszes nyal mind egyhelyre futott a szamban!!!
Ez nalunk fele korhelyleves, jaaaaj!
Szia! Nálad is vannak ám jó receptek! :-)
duende
Mezopanit, de ne mond senkinek:D
Es hogy tecchet egy ilyen gamat blog, mint az enyem, csak disznosag?
Amugy a tied borzaszto rossz hatassal van ram, foleg 14 ora utan.
Rettenetes gyomoregeseket tud okozni, nyalgyulemlest,...!!!
Ezentul csak deleott fogom latogatni!
hAT BIZONY EZ NAGYON FINOM...IGEN,NALUNK AMOLYAN KORHELYLEVESNEK HIVJAK...ANNYI KULONBSEGGEL,HOGY NEM PARADICSOMPURET ADUNK HOZZA HANEM KAPOSZTALEVET.
nAGYON KEDVEM LENNE MOST EGY ILYESMIT FOZNI!!!
Megjegyzés küldése