Hozzávalók: 2 db nápolyi lap (készen kapható, tepsi méretű), 1 csésze űrtartalma kb.(
Elkészítés: 6 tojás fehérjét egy csésze (a csésze a mérőeszköz) cukorral felverünk, teszünk bele 1 csésze lisztet+sütőport összekavarva, utána beletesszük a darabos diót, a csokit, az apró gyümölcsöt, a mazsolát és a rahátot. Jól összekavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percet sütjük (tűpróba). Közben a tojások sárgáját gőz fölött a maradék cukorral addig kavarjuk, amíg megvastagodik a krém, hozzátesszük a kakaót, majd hozzákavarjuk a margarint. Félretesszük és kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt: egy nápolyi lap, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a megsült piskótát, rákenjük a krém második felét és rárakjuk a másik nápolyi lapot. Tetejét megkenjük mogyoró vagy csokoládékrémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
6 megjegyzés:
Nem ismertem-de igen jól hangzó sütike!!!
Szia, szeretném megkérdezni, hogy mi az a rahát? Különben meg nagyon finom lehet ez az érdekes süti :)
Ó, de jó, úgy örülök, hogy ízlik.Nálunk sokáig, nagyon sokáig ez volt a nagy nagy kedvenc!
Nahát! Biztos voltam benne, hyog írtam én is. sokszor íyg járok: csak fejben válaszolok,a ztán meg csodálkozom, hyog hol az írásom.
Én is ismerem, nálunk is ízlik! De nálunk Nápolyi csodálatos a neve, illetve, ha nem nápolyival készül, hanem barna piskótával helye5ttük, akkor egyszerűen Csodálatos (tészta).
Puszi: Edith
Amennyire szeretsz sütni főzni, ahhoz képest sovány vagy!
Igencsak étvágygerjesztő amit készítesz.
Igen, szerencsésnek mondhatom magam :)
Megjegyzés küldése