2009. szeptember 8., kedd

Tárkonyos marharagu




Hozzávalók:

70 dkg marhacomb,fél csomag tárkony,só,bors,2 hagyma,2 kiskanál cukor,2 evőkanál, mustár,1 evőkanál ecet,1 dl tejföl,1 evk. liszt


Elkészítés:
A marhahúst összevágjuk, és kevés forró olajon elősütjük.
A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk.
A lisztet a tejföllel elsodorjuk és azzal sűrítjük be a ragut.

6 megjegyzés:

trinity írta...

Épp a hétvégén tettem a fagyasztóba 2 adag szép marhacombot. Jó ötletet adtál, hogy tárkonnyal készítsem az egyik adagot-nagyon jó kis fűszer az...Köszi!!!

Nyárády Károly írta...

Végre!!!!!!!

Jutka írta...

Gondoltam kicsit változzon, ne mindig pörkölt legyen, mivel nem tudtam szép szeleteket vágni igy maradt ez..nagyon finom lett. Érdemes kipróbálni :)
üdv. Jutka

J_Harper írta...

Ez nagyon tuti tipp, de vigyázat a cukorral a kevésbé édes szájúaknak. Az a két kanál kissé sok lehet...

Zsazsa írta...

szia!
Én is szoktam hasonlót készíteni, de általában sertéshúsból.
különleges ízt ad neki a tárkony, nem az a megszokott.

Jutka írta...

Igen a kevésbé édesszájuak gondolom figyelnek :)
Lehet a cukrot nélkülözni
üdv J.