50 dkg penne tészta vagy makaróni, 1 csirkemellfilé , 20 dkg gomba, fél doboz kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma, kevés olaj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 7 dl tej, só, bors, szerecsendió, oregánó, reszelt sajt (parmezán, mozzarella, füstölt stb).
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A kukoricát lecsöpögtetjük, a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellfilét apró csíkokra/kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a gomba. Sózzuk, borsozzuk, megpároljuk.
Ha puha, kiszedegetjük, megint egy kis olajat öntünk a serpenyőbe és megsütjük benne a csirkekockákat.
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, halvány barnára pirítjuk és mehet bele lassan, fokozatosan a tej.
Közben egy kézi habverővel állandóan kevergetjük. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
Ekkor jön az összeállítás. Egy kisebb szögletes tepsi aljára csurgatunk a besamelből, rárakunk egy sor kifőtt tésztát, megint kevés mártás, majd megszórjuk kukoricával, gombával, csirkével, sajtot morzsolunk rá.
Újabb tészta, besamel, töltelék. A tetejére megint besamel és reszelt sajt kerül. Mehet a sütőbe, 180 fokon sütöttem kb. 20-30 percig, először fólia alatt, majd a végén anélkül, hogy a sajt megpiruljon.
3 megjegyzés:
Nagyon klassz recept! :)
Ami, köszönöm érdemes kipróbálni :)
Hmmm.., de fincsi lehet. Nagyon szeretem a kukoricát, meg a csirkemellet is. Ki kell próbáljam :) Köszi
Megjegyzés küldése