Ecetet forralunk (9%) két és félszer annyi vízzel, mint az ecet, sót(én mindig megmérem a cukros ecetes levet, ahány liter lé van annyi kanál sót teszek bele), borsot, babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele, általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot szoktam tenni.
Az ecetbe beledobunk annyi uborkát, amennyi a tetején kényelmesen elfér, hagyjuk egyet-kettőt fordulni benne, máris kiszedjük lyukas kanállal és az üvegekbe rakjuk.
Az uborkának nem kell felforrnia, csak éppen kissé megabálódni az ecetben.
Amikor az összes uborka kifőtt, az ecetet ismét felorraljuk és ráöntjük. Lekötjük és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
6 megjegyzés:
I like!
Lekvárt már főztem, kovászos uborkát is tettem, már csak ez maradt ki :))
MIndárt beleharapok, olyan guszta!
Az ecet hány százalékos? Éva
Éva, nem is tevődött fel h be kell írjam a 9 %-ot :)
Mindig ezt az ecetet vásárolom, nagyon finom ez a recept!!!
Csak az volt a gondom, hogy nálunk Magyarországon 10 vagy 20 százalékos ecet van. Alíznál is olvastam már,. hogy 9 fokos. Na ezt végképp nem tudtam hová tenni.
Megjegyzés küldése