A chili con carne, vagyis chilis bab egy közkedvelt, mexikóinak tartott étel. Könnyen elkészíthető, kiadós és ízletes, jól tárolható, hűthető, fagyasztható, saját szájízünk szerint kedvre ízesíthetjük, és sokféleképpen használhatjuk fel. Ideális étel egy baráti összejövetelre, családi bulira is. Ahány szakács, annyi verziója létezik.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (sertés+marha)
- 35 dkg tarkabab
- 3 fej hagyma
- 1 leveskocka
- 1,5 dl étolaj
- pirospaprika, bors
- chili fűszerpaprika
- oregano
- vegeta
- 2 kis sűrített paradicsomkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
Elkészítése:
Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darált húst, oregánoval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk.
Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét.
Kenyérrel fogyasztjuk, kitűnő borkorcsolya (száraz fehér bor illik hozzá).
4 megjegyzés:
Meglepetes var rad nalam:)!
Annyira tetszik , hogy még a héten elkészítem. Puszi!
Ez az egyik kedvenc ételünk.:-)
Köszi, hogy olvasol!
Kreatív Blogger Díjat kaptál! http://laszlo-seer.posterous.com/kreativ-blogger-dijat-kaptam-nem-is-egyet-ket
Megjegyzés küldése