Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj (hideg)
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejszín
az öntethez:
- 3 tojás
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 50 dkg szilva (vagy bármilyen gyümölcs)
- dió vagy mogyoró
- 1 ek fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, összedolgozzuk, de nem gyúrjuk. Félórára berakjuk a hűtőbe. Utána kinyújtjuk akkorára, hogy a formába rakva pereme is legyen. A formát kivajazzuk, a tésztát beleterítjük. Villával megszurkáljuk, majd megszórjuk vékonyan darált dióval vagy mogyoróval.
Tetejére bármilyen szeletelt gyümölcsöt rakhatunk. A szilvát kettőbe vágjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral és a tésztát egyenletesen megrakjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a szilvára öntjük. Előmelegített sütőben sütjük kb. 30-40 perc.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!!!
Nagyon guszta, igazán finom
Megjegyzés küldése